Advies - Begeleiding - Cursussen

"Mijn gewicht blijft nu op peil en ik herstel sneller"

Lilian de Kuyper (1955) kwam in het voorjaar van 2002 voor een voedingsadvies bij Heleen. COPD, een zware longaandoening, die veel medicijngebruik vraagt om ontstekingen tegen te gaan, zorgt voor een grote beperking.
Om haar conditie op peil te krijgen, was ze al een tijdje met T'ai Chi bezig, via Art of Chi. Toch merkte ze dat haar gewicht in slechte periodes drastisch daalde. Dat deed haar geen goed. Het werd tijd voor een nieuwe stap.
Ze hoorde over Heleen en stond open om eens naar haar voeding te kijken.

"Ik dacht het zit wel goed. Maar na het invullen van het voedingsschema vertelde Heleen mij dat ik te vetarm at! Ik moest op een andere manier gaan eten en nieuwe dingen gebruiken.
Het waren helemaal geen ingewikkelde zaken die Heleen voorstelde: Voor mij is het goed om meer gember te gebruiken, geitenkaas in plaats van gewone kaas te gebruiken, melk te beperken (is slijmvormend), meer vis en peulvruchten te eten.
Nieuwe producten voor mij waren lijnzaadolie dat mijn immuunsysteem versterkt en gierstvlokken die energie geven. Alle kleine dingetjes bij elkaar zorgen ervoor, dat mijn gewicht op peil blijft. Als ik me om de zoveel tijd erg ziek voel, herstel ik daar nu sneller van."

Lilian vertelt verder dat ze de veranderingen na enige tijd eigen heeft gemaakt: "Het advies van Heleen is goede basisinformatie. Ik kan nu zelf voelen wat goed voor mij is. Deze voeding past meer bij me en kost weinig moeite."

Zwanger na verandering eetgewoontes
en ontspanningsoefeningen?

Mireille Arnts (1975) wilde zwanger worden en dat lukte niet direct. Ze dacht al snel dat er van alles mis was, terwijl ze verder geen klachten had. Ze vroeg zich af of voeding invloed heeft op de conceptie. Ze ging in het najaar van 2001 naar Heleen en haar verlangen werd waarheid: ze werd zwanger.

"Ik ben drie keer bij Heleen geweest en samen hebben we gebrainstormd over wat goed eten voor mij is en wat niet. Ik was best met voeding bezig, maar ik verkeek me op dingen. Ik kon meer vis, bonen en beter onbespoten groente en fruit eten.
En natuurlijk minder frisdrank drinken, ook al was dat cola light. Dat waren allemaal kleine dingen die goed te doen waren. Het moest van mij wel praktisch blijven. Lijnzaadolie bijvoorbeeld vond ik vies. Toch is het meeste blijven hangen. En.... ik ben zwanger geworden.
Het is natuurlijk niet aan te tonen dat het door de gezondere voeding komt, maar het is wel opvallend en ik voel me er goed door. Ik leef een stuk bewuster."

Naast de voedingsadviezen heeft Heleen ook ontspanningsoefeningen met haar gedaan: "Toen ik bij Heleen kwam kon ik niet naar mijn buik ademen. Ik had vaak een opgeblazen gevoel, alsof ik adem tekort kwam. Door de oefeningen leerde ik beter te ademen en dat ontspande. Tijdens de bevalling heb ik daar ook veel aangehad."

Over Heleen zegt ze: "Ze luistert goed naar wat je wilt. Vervolgens denkt ze mee over oplossingen; ze heeft duidelijk de kennis in huis. Ze wil je niets opleggen; jij bepaalt hoever je wilt gaan. En dat is prettig."

 

Naar boven

 

Welkom

Werkwijze

Leefwijzedagboek

Verhalen

Burnout

Contact

Over Heleen Kloosterhuis

 

 

 

Art of Chi Natuurvoeding is onderdeel van
HeleenKloosterhuis.nl.

Lid van:
Vereniging van Natuurvoedingskundigen.
En NVPA onder nummer 100899.
De meeste zorgverzekeraars vergoeden de individuele consulten..

Art of Chi werkt voor particulieren en bedrijven.

 

Teksten: Joyce Lakwijk
Foto's: Rudy van Cuyk